konyhablog finom receptekkel, finomkodás nélkül

3kblog

3kblog

Babos húsgolyók, spaghettivel

Receptek

2015. március 10. - Kocsisné Hilda

Akárhol ehetnénk a férjemmel Nőnapon, Valentin-napon, de hétköznapokon is. Megengedhetjük magunknak, hogy betegyük a seggünket egy csili-vili étterembe is akár,  viszont sokkal szexibbnek érzem magam, ha egy kiemelkedő alkalomkor is én főzöm meg azt a kibaszott kaját. Mint például most ezt a kurva nagy kajakómát okozó tésztát. Ráadásul tök jó leülni az asztalhoz mindenféle dress code követése nélkül,  már emiatt is megéri szarozni a konyhában.

4 fő részére elegendő, vagy két éhes szemétládának:

Húsos babgolyók:

3 csésze sótlan főtt bab *

¼ csésze apróra vágott hagyma **

½ csésze teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

3 gerezd fokhagyma, szétnyomva

¼ csésze darált hús

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál szójaszósz

2 teáskanál liszt

1-1 teáskanál szárított kakukkfű, bazsalikom és oregánó

½ teáskanál reszelt citromhéj

Marinara szósz

1 nagy fej vöröshagyma

2 sárgarépa

5 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál szárított kakukkfű

csipet pirospaprika

2 doboz (28 dkg) egész paradicsom

1/2 kiló főtt tészta, spaghetti kifőzve

Friss spenót, rukkola, friss bazsalikom, petrezselyem, amivel még feldobható.

Készítsd el a  golyót. Először is ne szemétkedj, hogy „golyó”,  mondogasd inkább, hogy "labda", és kuncogj halkan magadnak. Melegítsd elő a sütőt, és 190-200 fokon kiolajozott tepsiben fogod kisütni.

Előtte még elkell készítened bazzeg!

Törd össze a babot egy nagy tálban, amíg pépes lesz. Néhány szemet nehéz lesz, de próbáld meg azt a szart is széttörni. Keverd hozzá a többi hozzávalót, és keverd össze az egészet, úgy, hogy minden homogénné váljon. Lehet, hogy kell használni a kezed, hogy minden hozzávaló oda kerülhessen, ahova való. Közben pedig ne feledd, hogy a babos kezeddel ne hadonássz mindenfelé, mert babos! Vágod?!  Kurvára nem fogsz örülni annak, hogy az egész konyhát végig taperolod babbal, mivel úgyis neked kell majd lemosni.

Nem, nem fogja se a férjed, se a lányod helyetted megcsinálni! Nekik különben is van ennél sokkal de sokkal fontosabb dolguk is. Vagy hobbijuk. Nevezd ahogy akarod.

 Ha úgy érzed, egy kicsit száraz, adj hozzá egy két evőkanál vizet. A golyókat formázd körülbelül akkorára, mint egy golflabda, persze tudsz jobb hasonlatot is…. és tedd a kikent tepsibe.

Süsd kb 30 percig, megfordítva őket félidőben, amíg mindkét felén aranybarnára sül.

Míg a golyók sülnek akad elegendő idő, hogy a szósz elkészüljön.
Finomra vágod a hagymát. Kockára a répát körülbelül akkora darabokra, mint egy borsó. Finom, egészen apróra kockára vágod a fokhagymát. Meg tudod csinálni ezt a szart még álmodban is. De nem, mert ez a kurva veszélyes.

Melegítsd az olajat egy közepes edényben közepes lángon. Hozzáadod a hagymát, és párolod, amíg elkezd aranybarna lenni, 5-7 perc. Add hozzá a sárgarépát és főzd további 3 percig. Hozzáadod a fokhagymát, kakukkfüvet, piros paprikát. Ez kellett az illathoz! Rohadt jó választás volt!

Nyisd ki a paradicsom dobozát, lehet van benne néhány egész paradicsom, szét kell törni őket akár ököllel, mint egy elbaszott stressz labdát.
Öntds egy lábosba majd, ha mindet összetörted adj hozzá 1 ½ csésze lét a dobozokból és egy csipet sót. Vedd le a lángot közepes-alacsonyra és párold fedő nélkül 25-30 percig, amíg a paradicsom szétfő. Kóstold meg és adj hozzá fokhagymát, kakukkfüvet, sót, vagy afasztamitmég gondolod, hogy szükséges.
Ha simább mártással szereted, dob a szar turmixgépbe vagy használj  merülő mixert, hogy lágy és selymes textúrát kaphass.

spaghetti_golyok.jpg

Most dobáld tányérra a főtt tésztát, bármilyen  baromság megfelel, amit kiszemeltél. Tegyél a tetejére megfelelő mennyiségű tészta szószt.
Ez a recept több mint elég mártással is, de ne fukarkodjunk, hanem dobjunk rá a golyókból is párat.
Elvégre elkészítettük. A francba, egyszer élünk!

* kurva nagy fingkoncert lesz ezután a hálószobában… :)

** Fehér, sárga, vagy lila. Bármilyen, nem kell itt sznoboskodni, hogy salotta. Phő!

spaghi.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://3konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr417257099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása